Wat is de link tussen puzzelen en gezondheid?

Puzzelen of een puzzel leggen? Beide activiteiten brengen je naar een volgend niveau. Je vraagt je misschien af waar de connectie ligt met LoveHealthyFood? Een puzzel leggen is echt een noodzaak wil je jezelf beter leren kennen. Ik leg het je even uit waarom puzzel leggen zo gezond is voor je.

Dagelijks leg ik zelf heel veel puzzels in mijn praktijk als orthomoleculair therapeut. Interessant?? Absoluut, interessant. Iedereen die bij mij over de vloer komt, gaat mee in deze mooie reis. Een reis, hoezo? Het gaat zelfs over een reis doorheen de tijd. Nee, we nemen geen teletijdmachine ,maar we duiken er wel samen in.

Wanneer je bij mij langskomt om een bepaalde klacht aan te pakken, neem ik je mee op trip doorheen je eigen leven. Stukje voor stukje reik je me iets aan. Voor jou misschien niet relevant, maar toch kan het een essentieel onderdeel zijn van jouw puzzel. Ik neem je graag mee in dit verhaal zodat je zelf bewust wordt van wat zich allemaal afgespeeld en welk stukje een belangrijk onderdeel is van je huidige puzzel. Soms is de puzzel op het einde van een consultatie niet helemaal compleet, maar ook dat is geen probleem. We kunnen al aan de slag gaan en de zoektocht wordt zeker niet gestaakt. Soms komen bepaalde stukjes slechts boven water nadat alles even is doorgedrongen. Ook kan dit stukje pas op een latere consultatie pas aan het licht komen.Geregeld krijg ik nog gebeurtenissen te horen achteraf doorgemaild, gewoon opdat ze op het moment van de consultatie misschien niet zo relevant leken te zijn voor je. Een puzzel leggen is dus een echte noodzaak om aan de slag te gaan waarom jij met deze klacht zit. We gaan na hoe het komt dat deze klacht tevoorschijn komt en wat de uiteindelijk oorzaak hiervan is. Puzzelstukjes kunnen van jou zijn, maar soms kunnen ze deel uitmaken van de periode dat je nog door je mama gedragen werd.

Als orthomoleculair therapeut diploma volgens de KPNI, werd ons echt aangeleerd dat het symptoom nooit echt hèt probleem is.Vandaar dat voor mij het leggen van deze puzzel en het op zoek gaan naar zijn juiste plaats een passie is geworden. Je gaat er echt versteld van staan welke elementen allemaal tot je huidige symptoom hebben geleid. Welke klachten je de eerste signalen hebben gegeven. Ik neem je dan ook mee in de filosofie die wij beschouwen als systeemdenker, zodat je ook echt de puzzelstukjes verstaat. Ik neem je mee in de reis waar en hoe de systemen met elkaar gelinkt zijn.

Nu nog kort even het ander gedeelte: puzzelen. Het is een hobby wat ik super graag als kind deed. Ik kon me uren bezighouden met het leggen van een puzzel en ik werd helemaal meegezogen. De laatste tijd is puzzelen weer hip. Ik hoop dat jij nu ook even je puzzel uit de kast gaat en hiermee aan de slag gaat. Puzzelen is ook belangrijk voor het onderhouden van je gezondheid. Het brengt je helemaal in het nu-moment en dus een ideale activiteit om al je zorgen even weg te laten en dus mindfull te zijn. Je kan immers niet aan je zorgen denken als je dat specifiek stukje zoekt. Je stress-as wordt bij deze activiteit onderbroken, wat veel effect heeft op je lichaam. Wat het effect van een onderbroken stress-as is en wat stress met je lichaam doet, dat is een topic voor een andere blog.

Gezondheidadviezen elke week direct in je mailbox?