Is je ' comfortzone' echt zo comfortabel?

Oei, wat bedoel je nu? Ik zit hier nu zo juist comfortabel in mijn zone. Alles loopt zoals ik het wil, alles is eigenlijk oké zo. Ik heb mijn eigen routines ingebouwd en alles loopt smooth. Wat bedoel je dan met out of my comfort zone?

Meestal krijg ik wel een stukje van dergelijke conversaties te horen en er is helemaal niets mis mee met in je comfort zone te zitten. Echt niet, maar soms moet je gewoon bepaalde zaken willen aanpassen, ook al liggen ze uit je comfort zone.

Ik zal me even nader verklaren wat ik hiermee bedoel binnen Lovehealthyfood. In alle aspecten van het leven zoeken we naar de comfort zone, de plaats waar we ons op ons gemak voelen, routines inbouwen die kunnen lopen zonder na te denken. Gewoon easy en simpel en dan loopt het leven helemaal smooth.

Toch is er wel iets van verandering wat ik je wel probeer aan te reiken, stap je voor stapje weliswaar.

Tijdens een gesprek komt het wel eens tot het volgende: “je niet kan genezen in dezelfde situatie dat je ziek geworden bent”. Dat is ook effectief een feit. Meestal krijgen we bepaalde gewoontes mee via onze ouders, voorouders of andere mensen uit onze omgeving en die hebben we ons ook eigen gemaakt. Is daar iets mis mee? nee, absoluut niet. Ons bewustzijn is hiervan meestal niet meer zo mee bezig. Als bepaalde van deze routines nu de oorzaak zijn van de uiting van een symptoom in je lichaam, tja, dan dienen we deze misschien stapje voor stapje nader te bekijken en ze mogelijks aan te passen. Dienen we dan die mensen met een vinger te wijzen? Nee, absoluut niet. Niemand is perfect en ons leven leert ons elke dag wel iets bij. Mild zijn, is ook een hele grote instelling, die we ons eigen dienen te maken. Mild zijn voor onszelf, maar ook voor onze omgeving. Niet iedereen gaat het gemakkelijk vinden als jij bepaalde zaken aanpast, maar alles begint eerst bij jezelf.

Mij hoor je nu niet zeggen dat het evident is om bepaalde zaken aan te passen, out of your comfort zone. Laat staan dat je dan nog eens heel streng gaat zijn voor jezelf. Jezelf straffen hoort hier dus niet thuis.

Out of my comfort zone is een mentaliteitsverandering die doorgevoerd dient te worden, maar deze kan soms kort en krachtig moeten verlopen of met iets meer tussenstappen. Van zodra jij aan je stuur zit van je leven, stap jij meestal al van een comfortabele positie naar een minder comfortabele positie. Weet ook als jij iets langer achter dat stuur gaat zitten, ga je merken dat die situatie ook comfortabel aan begint te voelen.

Weet ook dat nieuwe zaken aanleren heel goed is voor je hersenen. Er worden nieuwe verbindingen aangelegd en als je deze genoeg oefent, dan worden ze je helemaal eigen. Het voelt dan helemaal terug comfortabel aan.

Wil je graag met je klachten aan de slag gaan? Weet dan dat je out of your comfort zone dient te gaan. Ik wil gerust aan de zijlijn staan om je te motiveren en je te laten zien dat het achteraf goed meeviel.

Gezondheidadviezen elke week direct in je mailbox?