Zorgeloos genieten: een gezond recept voor een appeltaart

Als mensen aan gezond eten denken, zie ik meestal de vraag in hun hoofd spelen. Hmm, mag ik nog een dessert eten? Zo ja, welk dan? 

Die vraag krijg ik geregeld voor geschoteld. Voor mij is het een evidentie om in de keuken aan de slag te gaan. Ik kan er echt van genieten om te experimenteren. Ook bij mij loopt het wel eens mis.

Ik  maak ook voor elke workshop die bij mij plaatsvindt ook een gezond tussendoortje/dessertje. Sommige worden goed gesmaakt, soms missen ze echt de suiker erin 😉

Toen mensen de recepten gingen vragen, dacht ik meestal oei. Ik start ergens met een recept dat ik tegenkom en ga er dan creatief mee aan de slag. Het enige probleem is dat ik meestal niet noteer wat ik allemaal gewijzigd had.

 

Geregeld kreeg ik dan ook van mijn gezin te horen waarom mijn desserten niet altijd hetzelfde waren. Tja, dat is natuurlijk ook niet mogelijk als je het niet noteert.

Vandaar heb ik mijn poging gedaan om het volgend recept: appeltaart te noteren en deel ik graag dit recept met jullie.

Een heel eenvoudige appeltaart is het geworden, maar daarom niet minder genieten in deze herfstperiode.

Ingrediëntenlijst:

Bodem

  • 150gr amandel- of hazelnotenmeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 120 gr kokosolie
  • snuifje zout

 Dadellaag 

  • 8 medjoul dadels
  • 50 gr amandel- of hazelnotenmeel

Bovenste Laag

  • 8 grote appels uit mijn tuin. Je kiest best voor  een zuur-zoete variant.
  • snuifje kaneel ( naar eigen smaak)


Bereidingswijze
 

  1. Zet de oven aan op 180 gr en wrijf ondertussen je taart vorm in met kokosolie. In dit recept maak ik gebruik van taart vorm met diameter 25 cm
  2. Doe al je ingrediënten van de bodem samen in een kom en mix tot een gladde deeg
  3. Doe dit deeg met een lepel in de taartvorm
    duw het deeg tegen bodem en randen aan. Gebruik hiervoor de bolle kant van de lepel
  4. Mix nu alle ingrediënten voor dadellaag
  5. verdeel dit mengsel over de bodem
  6. Alle appels raspen.
  7. ! Appels goed wassen, kies bij voorkeur bio- appelen, dan kan je schil eraan laten. Beetje kaneel erover strooien en mengen.
  8. De geraspte appels mag je verdelen over de dadellaag en met bolle kant van lepel goed aanduwen. 
  9. indien teveel sap aanwezig,  drink het op, zodat je taart niet te nat wordt.
  10.  De taart mag in de oven gedurende 55 min.
  11. Laat de taart afkoelen of geniet er al van als hij lauw is