Ikzelf buiten aan het wandelen met een roze sjaal. Beschrijf me zelf als orthomoleculair therapeut
Hoe kan ik je helpen als orthomoleculair therapeut?

Voor velen is het begrip “orthomoleculair” therapeut nog altijd iets vaags. Meer mensen beginnen het woord al te kennen of hebben er al iets over gehoord. Vandaar neem ik je graag even mee hoe ik mijn patiënten uitleg wat ik specifiek doe en wat ik voor hen als ” orthomoleculair therapeut ” kan betekenen. 

Stel je jouw gezondheid eens voor als een grote puzzel. Als die puzzel helemaal juist ligt, dan voel je je gezond en heb je geen klachten. Ligt er iets fout, dan merk je dat aan jouw gezondheid. [Je hebt pijn, je voelt je moe of hebt weinig energie, allerlei klachten die niet opgelost geraken,…)

Dat kan een behoorlijke impact hebben op jouw leven. Jouw symptomen/klachten zijn misschien al vaak door verschillende artsen al bekeken, misschien heb je te horen gekregen dat je met jouw klachten moet leren leven en dat het iets chronisch is. Met chronisch bedoelen ze dan meestal ook mee ” voor de rest van je leven”.

Ik weet hoe het is. Ik heb het zelf meegemaakt in het verleden. Het ene doktersbezoek na het andere, de onzekerheid, de situatie proberen te accepteren zoals die is. De pijn, het ongemak, de frustratie dat er niets aan jouw klachten gedaan kan worden…

Wel, ik heb goed nieuws. Vaak zijn er namelijk wél oplossingen en manieren om jouw klachten te verhelpen.

Als orthomoleculair therapeut volgens kPNI bekijk ik jou als 1 GEHEEL. De basis van de behandeling ligt binnen de orthomoleculaire geneeskunde niet in medicatie of operatie, maar in het aanpakken van alle mogelijke oorzaken van jouw klachten.

Aan de hand van onze gesprekken breng ik in kaart hoe jouw situatie nú is. Ik ga dus als het ware jouw ‘puzzel’ helemaal opnieuw bekijken om te zien waar er puzzelstukjes ontbreken of welke puzzelstukjes verwrongen liggen. Ligt er een stukje scheef, dan leggen we het recht. Zodat de oorzaken aangepakt kunnen worden en uiteindelijk de puzzel weer helemaal goed ligt.

Misschien heb jij wel meerdere klachten en heb je tot nu toe gedacht dat die allemaal los van elkaar staan. Vaak lijkt dit zo, maar zijn het in werkelijkheid verschillende uitingen van hetzelfde onderliggende ‘probleem’.

Of misschien is de oorzaak van jouw klachten niet zo voor de hand liggend voor jou.

Heb je bijvoorbeeld darmklachten, dan hoeft het niet per se zo te zijn dat de oorzaak hiervan ook in de darmen zit. Er worden altijd linken gelegd met de andere systemen in je lichaam (neurologisch, immunologisch, hormonaal,…), maar ook lifestyle, sociale, psychologische en omgevingsaspecten worden meegenomen.

Het zijn allemaal puzzelstukjes, die ik als orthomoleculair therapeut volgens kPNI bekijk om in kaart te brengen waar jouw klachten vandaan komen. En als het beeld volledig is, stel ik een behandelplan op om de oorzaak van jouw klachten te aan te pakken. Ik geef je informatie over jouw gezondheid en je krijgt van mij concrete adviezen, afhankelijk van wat er nodig is om jouw specifieke oorzaken op te lossen. Na deze consultatie begrijp je waarom je lichaam gedurende periode zo zijn strategieën heeft ontwikkeld, om blijven te overleven. Ook al heeft dit in veel gevallen tot symptomen of ziekte geleid. 

Maar onthoud dat deze symptomen of ziekte je tot in beweging hebben gezet.

En met mijn advies en jouw inzet, kunnen we zorgen voor verandering naar een betere gezondheid en energieker leven!

LET LIFESTYLE BE YOUR MEDICINE