Workshop All About Mama

Tweedelige workshopreeks waar hecht ouderschap en gezond leven elkaar ontmoeten

Leg de basis om de relatie met je kind én met jezelf te laten floreren! Want als jij zelf gelukkig en gezond bent, dan geef je dat ook mee aan jouw kleintje.

 

 

Hecht All about Mama mama en baby

Het moederschap is mooi en krachtig, maar ook intens en veeleisend.

Je weet niet echt wat je allemaal te wachten staat.

Je krijgt er een nieuwe rol bij.

Je wordt overladen met horrorverhalen en ook mooie verhalen

Je brengt een wondertje te wereld, die helemaal je aandacht opeist.

Helemaal afhankelijk wordt de baby ter wereld gebracht.

Nog zoveel te leren, nog zoveel prikkels die je kleintje, maar ook jij zelf te verwerken krijgen.

Je staat helemaal in functie van dit kleine wondertje en door je omgeving word je overspoeld met allerlei goedbedoelde adviezenZoveel adviezen dat je door het bos de bomen niet meer ziet

De adviezen overweldigen je en komen soms ook heel tegenstrijdig binnen.

De adviezen overweldigen je en komen soms ook heel tegenstrijdig bij je binnen.

Welke raad neem jij aan en welke laat je even links liggen?

En hoe zit het met je eigen buikgevoel?

Luister je ernaar of negeer je dit gevoel compleet?

Wat als je ten volle kon vertrouwen op je buikgevoel; je eigen natuurlijke flow?

En dit zonder jezelf te vergeten?

HOE ZOU JE JE DAN VOELEN?

JA !! Dat Gevoel .

Daar gaan we 100% voor in de workshopreeks ALL ABOUT MAMA.

Connectie met Jezelf en je Kind

De eerste 1000 dagen zijn cruciaal voor je kindMisschien wist je dat al.

Maar hoe zit dat nu precies?
mama met zoon met bord gezond eten

Nele van Love Health(y) Food en Jesse van Hecht slaan de handen in elkaar met ‘ALL ABOUT MAMA’.

ALL ABOUT MAMA is een nieuwe en vernieuwende workshopreeks waar hecht ouderschap en gezond leven elkaar ontmoeten. Hiermee wordt de basis gelegd om de relatie met je kind én met jezelf te sterken en te laten floreren.

 

Wat kan je van deze 2 Avonden verwachten?

All About Mama Deel 1: Happy Healthy Mom

Dinsdag 12/07/2022: 20-22u

Gedurende deze workshop krijg je de tools aangereikt om jezelf gedurende deze belangrijke eerste 1000 dagen niet te verliezen. We nemen je mee in de leefwereld waarin je terecht komt, Waarin ook jij een hele belangrijke rol speelt. Je leert waar jouw eigengrenzen liggen en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, zodat jij jouw kleintje het beste van jezelf kunt geven.

Je leert:

 • Wat jouw grenzen zijn en hoe je die kunt aanvoelen
 • Hoe je je buikgevoel terug meer mag vertrouwen
 • Hoe je het best kunt omgaan met onder andere voeding, bioritme en verschillende vormen van stress, zodat jij en je baby op elkaar afgestemd zijn en ten volle van elkaar kunnen genieten.

Op het einde van deze sessie is het heel helder:

 • …hoe je ervoor kan zorgen dat je kleine wonder een goede start heeft.
 • …hoe belangrijk jouw eigen gezondheid is in deze eerste 1000 dagen.
 • …hoe je met je stress kan omgaan en wat voor impact alle soorten stressoren hebben op jezelf, je baby en je omgeving.
 • …hoe je jezelf mentaal en fysiek in balans kan brengen.
 • …hoe je op je buikgevoel mag vertrouwen, hoe je je bewust wordt en blijft van de signalen van je lichaam en hoe je hiermee aan de slag kan gaan.

 

zwangere ouders met baby schoentje
mama met zwangere buik

All About Mama Deel 2: vanuit het kind:

Dinsdag 26/07/2022: 20-22u

Een baby komt onaf op de wereld en heeft jou als ouder nodig! Wanneer hij huilt, dan rekent hij op jou, maar ook wanneer hij kraait van plezier! Hij kan zelf de wereld nog niet verwerken, hij heeft je nodig

Hij is afhankelijk van jou om zijn weg te vinden, emoties te (her)kennen en ermee om te gaan… Jij bent zijn compagnon op de route!

 

De gehechtheid die zo belangrijk is komt tot stand vanaf het eerste moment, maar gaat een hele tijd door en heeft een enorme impact op ons later leven.

Op het einde van deze sessie

 • is het heel helder op welke manier hechting vorm krijgt.
 • …ben je ondergedompeld in de wereld van de baby.
 • …is het helemaal duidelijk voor je op welke manier de wereld wordt ervaren, hoe zich stilaan het cognitieve en emotionele brein vormt en wat denoden zijn van je baby.
 • …ben je je bewust van de impact vannabijheid, empathie en veiligheid in functie van je baby, waardoor de ontwikkeling en groei van je baby alleen maar sterker wordt.

…weet je hoe het komt dat je baby stress ervaart én wat je kan doen om hetstressniveau van je kind zo laag mogelijk te houden.

Wie zijn Nele En Jesse?

Ik ben Nele Joris, orthomoleculair therapeut volgens de kPNI en kPNI Therapeut in opleiding. Ik ben een mama van twee zalige tieners. Ik houd enorm van bergen en zee en ik kom tot rust in de natuur.

Al van kleins af aan kon je mij buiten vinden in de tuin, bezig met groenten en moestuinieren. Ook nu zit die passie er nog steeds volop in; ik ben verzot op het hele proces ‘van boer tot bord’. Het groeien van voedingswaren op lokale bodem, het aandachtsvol bereiden van een voedzame maaltijd en daarna het genieten tijdens het opeten ervan!

Al als klein kind kon je mij buiten vinden in de tuin, bezig met groenten en moestuinieren. Ook nu zit die passie er nog steeds volop in; ik ben verzot op het hele proces ‘van boer tot bord’. Het groeien van voedingswaren op lokale bodem, het aandachtsvol bereiden van een voedzame maaltijd en daarna het genieten tijdens het opeten ervan!

De impact van goede voeding op onze gezondheid is enorm. Ik zie het als mijn missie om mensen hiervan bewust te maken, hen te ondersteunen en te sterken met de juiste handvatten waar zij zelf mee aan de slag kunnen.

Ook lifestyle is een belangrijke pijler binnen mijn praktijk. Wanneer we beginnen stilstaan bij wat de impact van bepaalde keuzes is die we maken, en hier bewuster mee leren omgan, kunnen we keuzes maken die werkelijk goed voor ons zijn en die ons ook goeddoen.

Om een totaalbeeld van iemands gezondheid te kunnen vormen, moeten meerdere factoren bekeken worden. En laat dat nou nét zijn waar mijn hart sneller van gaat kloppen! Zo is Love Health(y) Food ontstaan. Ik inspireer mensen graag op het vlak van: bewuste keuzes, transformatie en een gezond en energiek leven! Ik zie mezelf als een grote puzzelaar in het kader van lifestyle geneeskunde en ben altijd op zoek naar oplossingen waarmee mijn cliënten geholpen zijn.

portret zelfliefde
Hecht Jesse portret foto

Ik ben Jesse, oprichtster van Hecht.

Ik ben gek op thee, spontaan dansen in de living, de zee in al zijn verschijnselen, enthousiasme en de energie dat dit teweeg brengt…Het gevoel van “you can do it”, het groot-zijn-in-iets-kleins, nabijheid, …

Mijn hart stroomt bij het zien van een twinkeling in iemands ogen, het horen schaterlachen van mijn dochters, onbekende mensen die elkaar helpen, erkennen van elke emotie, …

Steeds terugkerend op mijn pad zijn mensen en de connectie met elkaar.

Als pedagoog ben ik altijd erg geboeid geweest in relaties, en dan vooral ouder-kindrelaties. Door de komst van mijn 2 dochters kwam het opvoedingsaspect helemaal op de voorgrond. Specifiek het hecht zijn met elkaar. Hierdoor voelde ik dat er een heel andere manier van opvoeden veel natuurlijker aanvoelde dan het gedragsmatige, dat maatschappelijk gezien nog zeer gangbaar is.

Van daaruit is dan ook Hecht gegroeid om ouders (in spe) te inspireren om de band met hun kind te sterken… Hecht met elkaar! Ik kijk er naar uit om dit met je te delen!

Enkele deelnemers aan het woord....

Feedback van klant bij Hecht

“Ik vond de tuinsessies geweldig! Je wordt ondergedompeld in Jesse haar gezellig stukje tuin, een ideale setting. Je begint met een korte, maar duidelijke uitleg (theoretisch gedeelte) en gaat al snel naar voorbeelden van onze eigen dagelijkse leefwereld. Voor de sessies zat ik met mijn handen in het haar en twijfelde ik aan mezelf als moeder. Door deze sessies te volgen, geef je alle moeders het gevoel, en zeker mij het gevoel dat we niet ‘fout of slecht’ bezig zijn. Je probeert een andere aanpak aan te reiken. Na elke sessie heb je zin om met de tips en tricks aan de slag te gaan. Dit gebeurt met vallen en opstaan. Soms gebeurde het na een sessie dat ik veel stof had tot nadenken. En er eens een nachtje moest over slapen. De volgende morgen begon ik met goede moed!”

Groepstraject Bij Hecht

Feedback van Patiënt bij Lovehealth(y)Food

Het consult heb ik heel dankbaar ervaren. Die hormonale disbalans werd al vaker aangegeven en door die meting nu nog duidelijker naar voor gekomen. Aangezien de eerste stappen voor oplossing bij mijn eetpatroon liggen, ben ik dan ook erg benieuwd wat effect het heeft. Daarom ben ik alvast heel concreet aan de slag gegaan 

Wat ik al opmerk dat ik me toch al lichter voel dan vorige week; letterlijk en figuurlijk. Geen volle buik meer of een moe-gevoel in de namiddag. 

Resultaat 1-1 begeleiding 

Lovehealth(y)Food by Nele 

Tijdens ALL ABOUT MAMA nemen we je gedurende 2 zondagen mee op op pad om je onder te dompelen in de wereld van hecht ouderschap en gezond leven. Elke workshop duurt 3 uur en vindt plaats te midden van de prachtige natuur in de regio Zandhoven.

De exacte locatie wordt bij inschrijving aan je bekendgemaakt. Maar we kunnen je alvast verklappen dat je mag rekenen op een zalige omgeving, veel gezelligheid en als fijne extra allerlei lekkers. Je gaat steeds naar huis met enorm veel nieuwe, interessante informatie en een dosis positieve energie.

 

We zijn natuurlijk ook heel benieuwd hoe het met jou en je baby gaat ná deze waardevolle workshopreeks. Daarom voorzien wij een extra online opvolgmoment in september, voor de hele groep, om even in te checken hoe het met jullie gaat. De datum hiervan krijg je nog te horen.

Wij zijn er tijdens deze online samenkomst om al jullie vragen te beantwoorden. Daarnaast is er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen, nieuwe inzichten te delen of te bespreken waar je misschien nog tegenaan loopt.

Lovehealthyfood locatie

Praktische Kant :

 • Hoeveel plaatsen?

Er zijn 15 plaatsen voorzien. We kiezen bewust voor een kleine groep, waarin iedereen zich vrij kan voelen om dingen te delen. Wij bieden hiervoor een veilige bedding.

 • Wanneer?

De workshops vinden op twee dagen plaats:

Dinsdag 13juli van 20:00 – 22:00

Dinsdag 26 juli van 20:00 – 22:00 

In september is er een online opvolgmoment voorzien met een Q&A. We horen graag van je wat je ervaringen zijn en waar je mogelijks nog tegenaanloopt. Tijdens dit opvolgmoment zijn wij er voor al jouw vragen.

 • Waar? 

In de natuur (regio Zandhoven) gezelligheid en lekkers troef.

 • Wat is de investering?

De prijs voor twee live workshops in de natuur (elk 3 uur), inclusief lekkers en de online Q&A in september bedraagt 197 euro.

Twee leuke extra’s voor de snelle beslissers

Wanneer je inschrijft voor 1 juli ontvang je twee heerlijke bonussen:

  • 3 afleveringen van de Gehechtreeks van Hecht
  • 45 min 1-1 consultatie bij Love Health(y) Food.

Afkicken van suiker in 30 dagen

Je probeerde al meerdere malen om van de suiker af te blijven. Je legde jezelf al ene paar diëten op om suiker helemaal te elimineren. Maar die kleine zoetigheden verleiden je telkens opnieuw. Telkens je je eens een keer laat gaan, ben je verloren. Ik ga op zoek voor je naar de oorzaak hiervan en begeleid je hierin om terug van deze suikerverslaving af te geraken. Resultaat: drang naar suiker is volledig weg. Je kan zonder schuldgevoel de gezonde keuze maken voor jezelf. Hoe het werkt?
 • Offline traject in een kleine, gezellige groep
 • online verbinden via een gesloten Facebookgroep
 • Toffe groepsspirit: jullie zijn elkaars buddies
 • Motiverende therapeut en ervaringsdeskundige
 • Deep Learning, maar vooral heel praktische tips
 • Snelle, gebruiksvriendelijke recepten
Wat denk je: zullen we die suikerverslaving de mond snoeren?

Gezondheidstraject

Een opgezwollen buik. Maagzuur. Gevoelige darmen. Vervelende kwaaltjes die niet alleen jezelf maar ook je omgeving impacteren. Gaan we we die afspraak aangaan of blijven we toch maar thuis? Stap voor stap neem ik je in groep mee om met je gezondheid aan de slag te gaan. Welke handvaten je moet hanteren en in welke volgorde. Ik leer het je gedurende mijn gezondheidstraject.

Hoe het werkt?

 • Offline traject in een kleine, gezellige groep
 • online verbinden via een gesloten Facebookgroep
 • 6 workshops verspreid over 6 maanden
 • Combinatie van theorie en praktijk
 • Motiverende coach/therapeut
 • Leuke groepssfeer

Wat komt er aan bod? Afhankelijk van de symptomen waar jullie mee kampen:

 • waar is de mismatch ontstaan en waarom?
 • Suikerdetox
 • Voedingsetiketten en shoppen
 • Invloed van je darmen op je mentale welbevinden
 • Hormoonverstorende factoren
 • ….
 • Kookworkshop

Klaar om je leven opnieuw bewuster te be-LEVEN?

Een-op-eencoachingstraject

Je voelt je vaak moe, maar eigenlijk wil je bruisen van energie. Zit je met 1 of andere klacht die je leven beheerst en heb je alles al geprobeerd om deze om te lossen? Je ziet even door het bos de bomen niet meer, maar je wil toch aan de slag gaan met je gezondheid? Geef je leven daarom een extra energieboost. We nemen de oorzaken van de symptomen vast en gaan hiermee aan de slag. Ik zorg ervoor door je de handvaten aan te reiken om fysiek en mentaal weer in balans te zijn.  Je leert terug genieten van de pure dingen des levens. Je vindt rust door terug de bomen door het bos te zien. Je gezondheid bewust aan pakken om via verandering over te gaan tot een energieker en gezonder leven.

Hoe het werkt?

 • 3 maanden een-op-eenbegeleiding
 • wekelijkse calls van 30min.
 • offline/zoom meeting 1 keer per 2 weken.
 • Deep learning, zodat je begrijpt hoe je lichaam in elkaar zit.
 • Offline of online

Wat je krijgt?

 • Een persoonlijk behandelplan op maat van de oorzaken die aan de basis liggen van je symptomen
 • Inzicht in het verband tussen je symptomen en de oorzaak ervan
 • Aanpak van je persoonlijke doel 
 • Leuke gadget om de rit aangenamer te maken
Iets voor jou?

In 10 stappen naar meer energie: e-book

In mijn gratis e-book leer je 10 tools kennen om je energieniveau op te krikken.

Gezondheidadviezen elke week direct in je mailbox?